12 juni 2009


s t u d e n t




sommardukning från sköna hem

Idag tar många studenten här i dalarna, även M:s kusin. Vi kommer inte kika på när han springer ut men kanske hinner vara med på mottagningen mellan jobben. Tycker lite synd om alla studenter bara när vädret inte visar sig från sin bästa sida. 

Alla studentskivor och firande ser olika ut och alla har nog sin charm, för just dagen då man tar studenten är nog en av de lyckligaste dagarna i ens liv. Den långa skoltiden är över och man kan själv påverka hur framtiden ska se ut.

Det känns inte alls särskilt längesen jag själv stod där med studentmössan och sjöng "sjung om studentens lyckliga dar.." men när man tänker efter så var det faktiskt 9 år sedan (!). vad hände?  huuuwa vad tiden gått fort :-)

Idag är det många som åker lövade bilar eller traktorvagn med dunkande partymusik, dricker en hel del folköl och bubbel och firar hela natten lång! För de har ju just tagit studenten :-) Härligt!

Skål för alla studenter & trevlig fredag till oss andra!

Maria


1 kommentar:

Fröken Fräken sa...

Ja, jag firade en lätt utmattad student igår. Det har visst varit festligheter och upptåg konstant i två veckor nu.. så jag tror att det både känns lite tomt när det är över samt att det nog behöver sovas en del.. Och herregud, visst var det ju aaaaalldeles nyss man själv tog studenten, jajamen... (moahahaha!)

Ska se om jag hittar till Countrylife.. det är ju lite tröttsamt att gå runt i Gamla stan bland alla turister (som om man vore något annat själv) så det är ju bra om man vet precis var alla butiker är!