22 mars 2010


Status på lilla Pip


Måndag kväll och sekunderna känns som timmar. Det blev inget jobb för mig dag, orkade bara inte efter all gråt, och alla stackare som pratat med mig idag har fått prata med en hulkandes Maria. M jobbade oxå färre timmar idag. Sen har vi väntat och väntat på veterinärens samtal och tillslut kom det.

Lilla Pip hade blivit något piggare av droppen men kunde inte gå på lådan utan hade kissat direkt på filten. Så de kunde än så länge inte ta något urinprov. Däremot hade de tagit nya blodprover och de visade att krea-värdet som tydligen låg på 1700 när han kom in minskat till 1080. De har även gjort ultraljud och sett att båda njurarna är gravt skadade och ihopskrynklade. Han har helt enkelt fått njursvikt.

För övrigt så är han fortfarande lika svag och orkar inte mycket. Vi fick två alternativ av veterinären, antingen fortsätta droppen och försöka få honom bättre eller låta honom somna in :-( Förstå, vilket svårt beslut att ta. Samtidigt som man vill ha kissen vid liv så länge det går, så vill man inte att han ska lida.

Tillsammans med veterinären tog vi beslutet att fortsätta kämpa ett tag till och se om värdena blir bättre. Veterinären har oxå lovat att återkomma när som helst på dygnet OM han skulle bli mycket sämre.

Har både idag och igår läst på om njurproblem och njursvikt och det verkar vara den vanligaste sjukdomen för katter och händelseförloppet går jättefort. De flesta katter kan inte bli friska eller återställda. De man lyckas få på benen igen, kan klara sig med speciell njurmat, ibland några dagar, veckor, månader eller år. Men ingen vet hur länge.

Det gör så galet ont att veta hur illa han mår och hur sjuk han blivit. Lilla älsklingen! Önskar jag kunde vara där hos honom hela tiden nu...

Nu ska vi försöka göra någon nytta härhemma, allting förfaller sedan vi kom hem igår. Kylskåpet står helt tomt, och vi behöver handla lite mat. Antar att vardagen och livet rullar på, trots att lilla hjärtat befinner sig på sjukhuset helt själv.

1 kommentar:

Om mig sa...

Stackars er! Jag håller verkligen tummarna för att Pip ska bli bättre! Stor kram till dig