03 november 2009


I RENOVERINGSTAGEN



Några av alla fönster som ska piffas till
 
En hel del jobb att få dem fina igen
Mycket spackel, slipande och färg för att få dörrarna släta
Så här kan det se ut när vi har fikapaus i nya köket & söker inspiration

Entrén innan den blir flyttad
Entrén flyttad till sin nya plats
Det blivande badrummet
Alla avloppsrör påväg att ta plats

JAAAHA....Halloween-helgen hann passera i en rasande fart och hann knappt lägga märke till den. Så det blev ingen pumpa, häxklädsel eller trick or treat i år. Men det händer andra grejer hos oss!

Äntligen har vi fått en rejäl spark i baken och har börjat lägga all ledig tid och extrakrafter på renoveringen av missionshuset och den blivande lägenheten. Det känns jättekul att äntligen få fortsätta och kanske snart nå vårt mål :-) 

Önskar bara att man hade 10 händer till, en stor dos extra energi och 10 timmar till om dygnet så att man hinner med allt man VILL göra. Men det får ta sin lilla tid, för nu ser vi i alla fall resultat och förändringar varje gång vi är på plats!

Har varit lite dålig på att uppdatera vad som hänt, men tror jag visat bilder på vårt lilla personalkök på nedre plan? Det är i alla fall så gott som färdigställt och nu går det att diska, värma mat, brygga kaffe och göra det allra viktigaste.

Rörmokaren har varit och hjälpt oss med alla rördragningar. M har sågat upp ett STORT hål i golvet och sen har han grävt sig ner i jorden/sanden i marken för att komma åt alla befintliga avloppsstammar. När de väl hittats så kopplades nya rör på som sedan drogs upp till det blivande badrummet på övervåningen. I badrummet är det reglat och golvbrunn samt avlopp är framdragna på rätt plats. Nu väntar vi på elektrikern som ska in och dra ström och lägga golvvärme. 

Jag har slipat, spacklat och målat fönsterkarmar, innerdörrar och ska snart till att slipa och grundmåla alla innerfönster till salen! Och det är ju några stycken, 14 st fönster! Tanken var först att göra ordning dem så att de blir tipptopp men det är ingen idé att börja med det nu när vintern snart kommer. Utan jag får nöja mig med att grundmåla dem vita på ena sidan och den andra sidan får vänta till våren. Då ska det skrapas, läggas nytt kitt och målas. 

Entrén till den blivande lägenheten har varit ett stort bekymmer, någon klåpare har inte haft alla hemma när de en gång i tiden satte dit ytterdörren, vagnstycket på trappan som leder till övervåningen sitter nämligen så pass illa så att man riskerar att slå huvudet i den när man kommer in genom dörren. Därför har vi nu tagit bort dörren, sågat en ny dörröppning och helt enkelt flyttat entrén. Just nu sitter det bara skivor för, i väntan på att vår nya dörr ska komma. Den ska beställas imorgon!

Idag ska vi även kolla in lite badrumsgrejer, det behövs ju WC, dusch, kommod, handfat, blandare, belysning, golvvärme, klinkers....ja en hel del saker! Ska även kolla in NCS-koden för ytterdörren, så att vi vet att vi väljer rätt färg :-) Blir svårt att ångra sig i efterhand.

Idag har även elektrikern varit ute på plats och vi har tillsammans gått igenom alla eldragningar som ska göras till lägenheten. Det blir utanpåliggande el överallt och vi håller tummarna för att det blir så snyggt och diskret som det går att få.

Har även fått våra dörrtrycken som jag beställt från byggfabriken samt tätningslister till fönstren i ull som är beställda från Gysinge Byggnadsvård.

Återkommer med fler bilder.

Nu är det dags att laga middag, innan det är dags att kolla in lite färg och badrumsgrejer :-) Ser fram emot det!




Inga kommentarer: