05 november 2009


G R A T T I S   P A P P A



Foto: Countryliving

Idag är det min Pappas födelsedag, STOR KRAM och GRATTIS till dig! Hoppas du får en bra dag med tårta, kramar och presenter! Hinner vi inte fira innan så får det bli dubbelt firande på söndag,  då det även är Fars Dag!

Det kanske inte direkt blir någon glammig Fars Dag, då vi bett våra pappor (och mammor) att hjälpa oss med att fälla träd och röja skog på söndag. Inget som man direkt jublar över, men sånt som måste göras om vi ska få till någon lösning för vårt avlopp innan vinter kommer.

Den där avloppshistorian som nu tagit mer än 1 år, har verkligen inte varit lätt. Både jag & M är sjukt trötta på hela processen och vill bara få allting klart NU. Men det är grannar, andra grannar, myndigheter och annat som ska blanda sig i och det tar evigheter innan beslut kan fattas. Suck! Bara något händer innan jul...

Idag har det snöat, det är alldeles vitt på marken! Mysigt. Redan igår kväll när jag satt i bilen påväg hem från jobbet så snöade det! Nu är det kanske vinter på RIKTIGT?

Har en ledig dag från butiken idag men ingen sovmorgon utan varit uppe med tuppen och har haft en brandskyddskontrollant på plats som gjort en besiktning av skorstenen och murstocken i missionshuset. Vi fick info när vi köpte huset att denna kontroll redan utförts och att allt var OK. Men vi kände att vi ändå ville kolla upp allt innan man sätter igång och eldar, och det visade sig att det inte finns någon tidigare kontroll gjord i huset :/ Så det var nog tur att den där kontrollanten kom ut, och det medför att vi måste täta murstocken innan vi kan börja elda...det får bli ett framtida projekt. 

Kollade även till badrummet som bara blir bättre och bättre, M har nu monterat dit gips i taket och rörmokaren har dragit fram rör för vatten. Nu ser man i alla fall någorlunda hur det kommer att bli och man kan börja planera möblering, placering, materialval m m. KUL!

Nu fortsätter dagen med lite annat smått & gott som måste göras!

Bland annat tömma hela vårt skafferi på alla torrvaror och andra matvaror då vi fått ännu fler husdjur härhemma...vi har nämligen fått problem med råttor, så man hör hur det prasslar i påsarna inne i skafferiet. HUWA! Usch, det är så äckligt). Och inte nog med det så har ekorrarna flyttat in på taket i år igen och för väldigt liv, så vi måste isolera och sätta igen alla små hål så att de där rackarna inte kan ta sig in... Vi som till och med byggt ett eget litet ekorrhus och så skiter dom i det, och flyttar istället in till VÅRT hus!???

Ibland undrar man varför man bor i ett sommarhus som knappt är gjort för att bo i, livet var ju lite enklare när man bodde i lägenhet, MEN man lär sig något nytt varenda dag när man har hus ;-) På både gott och ont.

Ha en härlig torsdag & GRATTIS Pappa!

Kram Maria


Inga kommentarer: