31 augusti 2009



Fullmatad med inspiration


Alla bilder lånade från PB home

Har en ledig måndag, vilket alltid känns extra lyxigt. Måndagar brukar ju vara lite extra tunga annars. Idag har det varit strålande höstväder ute men blåsigt. Det känns att luften är betydligt kallare, men samtidigt verkar det ju som om det ska bli "sommarvärme" i veckan igen. 

Hade en riktigt bra helg. Åkte mot Sthlm tidigt i lördags morse och kom ner strax innan lunch. Körde direkt mot mässan och ägnade sedan TIMMAR att kika på allt. Det var enormt STORT och det fanns hur mycket som helst att titta på. Som tur var började vi i hall A, där det mest kändes som krimskrams och inte alls motsvarade det vi tycker om. Men sen blev det bara bättre och bättre :-) 

Gissa om det var rena paradiset för mig...det var ju rena julafton i dubbel bemärkelse ;-) För fokus låg faktiskt på höst, vinter och julkollektioner. Det var fullt med granar, julgransdekorationer, belysning, tomtar och annat juligt. 

Det fanns mycket som var bra, jag sprang runt med min Iphone och skrev ner godbitarna. Tyvärr fotade jag inget så kan inte visa några bilder därifrån. Men kan nämna att vissa montrar var extra roliga att besöka och gav mig riktigt HA-BEGÄR...
Älskar ju dansk design och besöken hos IB Laursen, Trendkompagniet, GreenGate House Doctor, Nordal var riktiga "Hallelulja-moments". 

Några andra som fångade mitt intresse var; Indoor Outdoor Scandinavia (snygga, ruffa möbler & detaljer för trädgården), Vikingland (fina klockor, lyktor och detaljer), Malin Westberg (tyg & textil), Lighthouse, Walles & Walles, Oi Soi Oi, Sheperd, Artwood, Miss Etoile, T.G.H, Edblad & CO (stilrena, snygga smycken), Himla, KLONG...

Men det som nog impade på mig mest ändå var nog PB home och deras genomtänkta, snygga och inspirerande montrar. Verkligen påkostade och otroligt fina grejer. Alla bilderna ovan är lånade från deras hemsida. I löve it!

Dalarna fanns oxå representerade i form av Nittsjö Keramik, Clougs, Lycka Form mfl... kul att se eftersom man är patriotisk och älskar Dalarna och allt lokalt hantverk.

Det bästa med mässa är att allt utbud finns på ett och samma ställe och det är som ett helt shoppingcenter med inredning :), man kan strosa runt i sin egen takt och när benen börjar värka är det bara att slå sig ner någonstans och äta lite gott. På mässan fanns både kaffemontrar och massa chokladmontrar som man kunde njuta av och provsmaka :)

När vi var klara med mässan gjorde vi en snabb sväng förbi vår gamla lägenhet och spanade läget. Såg mest tragiskt ut och när vi fick syn på busslinjen 134 så kändes det skönt att slippa området. Vi tog även en sväng ner till Sickla och spanade in favorit köpkvarteret, jisses vad stort och BRA det blivit. Hann med lite snabb shopping innan de stängde. Blev 1 par skor, ett par chinos till M och sen bokstaven M i rostigt stål.

Nöjda och trötta i benen var vi definitiv när vi väl kom hem på kvällen, men både hade en härlig dag och det var riktigt skönt med en ledig dag tillsammans. 

Ser fram emot fler Formex besök, nästa är ju i januari och det kanske till och med kan bli ett besök på Formland. Vi får väl se, jag kände i alla fall att vi nästa gång ska ha kommit lite längre på vägen så att vi kan börja titta på potentiella leverantörer :-)

Nu är det eftermiddag & M kommer strax hem. Vi ska ner på "stan" och göra några ärenden, hem till en kompis till M och kolla deras lägenhet som vi var med och renoverade och sen blir det nog middag :-)

Var förbi vårt fina hus i Lerdal igår och plockade med mig en kasse äpplen. Det finns verkligen hur mycket frukt på trädet som helst och äpplena är gudomligt goda dessutom. 

Ha en fortsatt skön måndag!

M



Inga kommentarer: