24 februari 2009


semlor






det är något speciellt med semlor & idag är det ju självaste fettisdagen
 
jag är ju helt galen i semlor och skulle kunna äta hur många som helst. synd att det inte är så bra för figuren bara...

har redan hunnit äta några semlor i år, men det är sällan de är så där riktigt goda. de måste vara helt nybakade, färska och ha rätt propotioner. 

ser att det kommit en mängd varianter och nyheter på semlan. det finns numera saffranssemlor, chokladsemlor, vaniljsemlor, semlor med lingongrädde, baileysgrädde, mangofyllning för att nämna några "nykomlingar". men jag håller mig nog till orginalet, gillar ju både mandelmassa, grädde och bullen som den är. 

har inte ätit någon semla idag så det kan mycket väl tänkas bli ett litet hemmabak ikväll, kanske borde göra egna små minisemlor? skulle nog bli uppskattat!

hur äter du din semla? något favoritrecept?

kram M





Inga kommentarer: