10 februari 2009


vitt gör underverk 


renoveringen i missionshuset fortsätter och det har gått åt en hel del färg, men det är det värt & det blir så himla fint.

tänk vad lite (eller ja, i det här fallet mycket) vit färg kan göra, förändrar ju hela rummet.

som ni ser på bilderna så har det mesta blivit just vitt, och det blir gärna så när jag får vara med och bestämma. 

jag har lagt ner hur många timmar som helst i den lilla vita vrån, eftersom det var gammal panel med stora springor så var jag petnoga med att pilla in färg överallt. vill inte att svarta hål och skavanker ska skina igenom.

tak + balk + fönster i vardagsrummet är färdigmålat och på väggarna har vi spacklat och rullat ett lager oljefärg för att bli av med tapetbubblorna. svärfar ska få äran att lägga ett nytt lager spackel för att få bort alla gamla tapet och skivskarvar. den gamla murstocken ska fixas till och förhoppningsvis även den gamla kaminen.

det blivande rummet som ska bli kök är sedan tidigare färgdigmålat, både väggar och tak. här är det även ny panel överallt. vi har börjat montera skivor mot den gamla murstocken men ska även putsa upp delar av den. även en del av det gamla 50-talsköket står på plats, men det ska målas, renoveras och kompletteras. 

utanför köket har vi allting kvar att göra...dvs toalett, hall, trappuppgång. än är det långt ifrån klart, men det är kul att jobba när resultatet blir så himla bra :)

i helgen blir det ett efterlängtat besök på ikea för att komplettera köket. men det brukar ju slinka ner lite av allt innan man kommer fram till kassan :) 

ha en skön kväll!





        


1 kommentar:

Om mig sa...

Super fint!!!! Ha en bra helg! kram linda