12 juli 2009



f r å n  k o j a  t i l l  s l o t t





bilder: privata

Oj vad dagarna och veckorna går...har knappt koll på vilken veckodag det är. Och regnet bara öser ner...

Hallå, ska det verkligen vara såhär? Visst brukar den svenska sommaren vara lite ostadig och bjuda på en hel del regn, men oftast några skurar men den gågna veckan, vecka 28 måste ju gå till historien som den mest regniga nånsin?

Gjorde ett andra besök på IKEA i veckan och det gick knappt att hålla sig på vägen pga storm och skyfall och än mindre gick det att ta sig in i varuhuset utan att bli dyblöt. Jag har inte ens ett paraply, så imorgon ska jag köpa mig ett (eller kanske flera) och gardera mig :-)

Annars har jag haft förmånen att vara inomhus i veckan och fixa, så jag ska nog inte gnälla. För det är rätt mysigt att stå inomhus och måla medan regnet smattrat på fönsterrutan. Har spenderat torsdag, fredag, lördag och dagen i missionshuset och har hunnit massor!!! 

Badrummet på nedre plan är färdigt, den gräsligt gröna färgen har bytts ut till vitt och sen har jag försökt piffa upp det så gott det går trots den trista plastmattan som ligger kvar. Det känns i alla fall 100 ggr fräschare nu!

Sen har vi förvandlat det ena lilla rummet som hela tiden varit igenbommat och överfullt med skräp, bråte, färgburkar till ett litet kök/pentry. Målat vit färg på den gamla väven, satt nya dörrfoder, skrapat, spacklat och målat paneltaket, skrapat, spacklat och slipat fönstret och fodret samt målat väggpanelen i samma grå nyans som salen intill. 

Köket är från IKEA med luckorna "STÅT", porslinsho och blandare från IKEA och även bänkskivan i ek. Vitvarorna hade vi sen innan och de får duga så länge. Hyllplan ska upp, bord och stolar ska in och lite annat "lulllull" dvs touchen och det som är roligast! :-)

För jäklar vilket jobb det är att få bort gammal färg och få till en slätt och schysst grund för att kunna måla på. Vi har lagt otaliga timmar på att skrapa, slipa och spackla, men resultatet blir ju oxå därefter. 

Vi har i princip bott i renoveringen dessa dagar, men det är så skönt att få saker gjorda och se resultat. Igår kväll åt vi middag ute med I & T, det blev tapas och några glas rött. Sen övernattade vi i missionshuset, sen blev det både frukost och lunch där och renovering så klart. När vi väl kom hem vid 18-tiden ikväll så kändes det som vi inte varit hemma på LÄNGE :-)

Och det finns ju en hel del att göra även härhemma. Som om vi inte fått nog av fix så packade vi upp lampor som vi köpt på IKEA och monterade dem i båda sovrummen härhemma. 

Nu är det sovdags och imorgon väntar butiksjobb i Falun!

Kram M

Inga kommentarer: